Eigenlijk weten we dat niet zo heel goed omdat daar maar weinig onderzoek naar wordt gedaan. We doen meer onderzoek naar pillen en operatieve interventies dan naar een massage behandeling. Pillen leveren direct geld op. Een gezonde patient kan niet aan verdient worden. Persoonlijk verwacht ik dat onze kijk op gezondheidszorg drastisch zal gaan veranderen. We moeten allemaal langer mee gaan. Ons lichaam beschikt over een fantastisch herstellend vermogen. De truc is om dit zoveel mogelijk aan te spreken zodat de farmaceutische ondersteuning tot een minimaal kan worden terug gebracht. Ons lichaam is een nauwgezette balans systemen dat we nog steeds niet helemaal begrijpen.

Gezondheid

We weten dat langdurige stress zeer ongezond is voor ons lijf. De gevolgen kennen we maar al te goed. Burn-out klachten, oververmoeid, prikkelbaar en lusteloos. We vluchten in ongezond eten, roken en drinken wat niets meer is dan een tijdelijk verdoving.

We weten dat massage, in welke vorm dan ook, stress reduceert. Daarmee zeggen we dat massage dus wel gezond moet zijn. Een vreemde is dat de recuctie van stress allerlei vage gezondheidsklachten kan doen laten verdwijnen. Kleine pijntjes, ochtend stijfheid, obstipatie en nog vele andere dingen. Het magische woord hierin is “kan”. Dit heeft alles te maken met dat zelf herstellende vermogen van ons lichaam. Want een onstpannen lichaam richt zich namelijk op het de doorbloeding en herstel van onze eigen organen. Dit is ons meest kostbare bezit.

Massage
Ons lijf is gemaakt om te bewegen en te worden aangeraakt

Aanraking

Ons lijf is gemaakt om te bewegen en te worden aangeraakt. We weten dat serotonine (ons gelukshormoon) een bekende neurotransmitter, een kalmerende werking heeft. Deze stof wordt met name aangemaakt bij beweging en aanraking. Deze stof komt uit de darmen vandaan. Bij veel stress voelen we ook wel een een ‘knoop’ in onze buik. Niet vreemd dus. Ga maar eens op je rug liggen en laat een partner of vriend(in) je zacht circulair wrijfen over je buik. In het begin wat onwennig.. maar je ontspant al vrij snel.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan masseren. Het gaat om de juiste intentie. We voelen dit. Een lichaam jokt niet, ook niet naar elkaar. Je kan voelen wat er in iemand omgaat.

Waarom dan een masseur? Simpel, de masseur heeft heel veel massage ervaring, je kan er dus zeker van zijn dat je hoge kwaliteit massage krijgt.

Waarom ook thuis masseren? Simpel, net zoals met cake, zelf bakken is ook wel eens lekker!

Kortom, raak elkaar aan… Lekker gezond!

Massage
Massage is gezond!